Cursusaanbod

Kies voor onze modevakopleiding.

Naailes:
Naailes is voor mensen die gewoon willen leren naaien, voor beginners en voor gevorderden op welk niveau dan ook. Je neemt je eigen zelfmaakmodeblad mee evenals stof en fournituren. Je kiest zelf steeds (evt met advies) wat je wilt gaan maken. Als je nog nooit genaaid hebt en onbekend bent met naaimachine en patronen, dan starten we met een eenvoudige opdracht, waarbij alle beginselen van het naaien aan bod komen. Daarna kies je een eenvoudig patroon uit een naaiblad en zo steeds een stapje verder.
Voor mensen die goed kunnen naaien, maar graag wat hulp, advies en begeleiding krijgen bij hun bijzondere project. Denk hierbij aan bijv. feestkleding, doopjurk, verkleedkleren, vermaken-/aanpassen van een waardevol kledingstuk, het maken van gordijnen.

Tienerlessen
De dinsdagavond is gereserveerd voor tieners. In principe is dit hetzelfde als de naailes, maar dan voor een andere leeftijdsgroep. De minimum leeftijd is 10 jaar.

Beginnerscursus
In 10 lessen leer je de beginselen van het naaien. Van het inrijgen van de machine naar de eerste stappen maken in het naaien. In de eerste lessen leer je de basis. In de latere lessen kies je een patroon uit een tijdschrift en gaan we een eenvoudig kledingstuk maken. De eerste lessen krijg je de materialen die je gebruikt van mij. Aanschaf van stof voor het kledingstuk gaat in overleg.

Workshops
Vind je het leuk om af en toe wat te maken of wil je eens een dag gezellig creatief bezig zijn? Maar wil je niet wekelijks lessen volgen? Houd dan onze workshops in de gaten.

Modevakopleidingen:
Wil je zelf leren patroon tekenen? Heb je interesse in de opleiding voor coupeuse? De opleiding bestaat uit 4 onderdelen, elk onderdeel kan worden afgesloten met een examen. Je werkt in je eigen tempo, er is 2x per jaar de mogelijkheid om je examen te doen. Ben je nog niet klaar voor het examen, dan doe je je examen een half jaar later.

Ieder onderdeel bestaat uit: patronen tekenen, verschillende naaitechnieken en een aantal technieken om stof te versieren.

Modevakopleiding tot Costumière
Deze cursus is bedoeld voor mensen die al kunnen naaien. In deel I leer je basis patroontekenen en versieringstechnieken. Je leert wat de eigenschappen van stoffen zijn, waardoor je weet welke stoffen je bij welk model het beste kunt gebruiken. Uiteindelijk lukt het je om eenvoudige dames- en kinderkleding te maken.

In deel 2 is een verder vervolg van deel 1 en leer je tailleren en figuuraanpassingen maken. Verder nog het begin van asymmetrische modellen en 3x leuke versieringstechnieken.

Modevakopleiding tot Coupeuse
Deze opleiding is een vervolg op de costumière-opleiding, er wordt nu dieper op de stof ingegaan. Je leert in deel 3 het ontwerpen, tekenen en maken van rokken en broeken. Verder leer je raglanmouwen tekenen en de toepassing ervan en de basis van de textiel- en stoffenkennis. Bovendien leer je enkele versieringstechnieken.

In deel 4 volgt dan het ontwerpen en tekenen van gedrapeerde en asymmetrische modellen. Lange en korte jassen.Moeilijke mouwen, halzen en kragen. Tenslotte nog enkele verrassende versieringstechnieken.

De modevakopleidingen worden gegeven met de lesmethodes van MVNN Modevakopleiding. Bij onze Modevakschool Emmen wordt er individueel les gegeven in kleine groepjes ( 1-4 personen). Je volgt je lessen, cursus of opleiding dus helemaal in je eigen tempo.

Je mag je eigen naaimachine meenemen, maar je mag ook gebruik maken van de naaimachines van de modevakschool.
Stof, fournituren, patroonpapier, boeken en andere materialen worden waar nodig door de cursist zelf aangeschaft en meegebracht.

Op deze pagina staan de tarieven.