Wie ben ik

Doe lekker mee en maak er wat moois (van) !

Geke

Wie ben ik?

Om te beginnen zal ik me voorstellen: mijn naam is Geke Broekmann-Wessels (lerares opleiding coupeuse).

Ik ben in contact gekomen met een naaimachine toen ik werkte bij een woninginrichtingszaak, daar was ik verkoopster van woningtextiel. Omdat er niet altijd veel klanten in de winkel waren, ging ik veel kijken bij de naaister in het atelier. Zij heeft mij de beginselen van het naaiwerk geleerd. Daar heb ik heel veel gordijnen geknipt en genaaid.

Mijn collega had nog een oude machine staan, die ik mocht gebruiken, om thuis ook dingen te proberen. Van het één komt het ander en ik ben op naailes gegaan. Dat heb ik ongeveer één seizoen gedaan, daarna is dat gestopt.

Ik was nu in staat om eenvoudige kleding te maken, moeilijke dingen zijn heel goed te omzeilen. Vooral verkleedkleren voor de kinderen waren mijn favoriet. Uiteraard naaide ik ook thuis nog veel gordijnen zelf. Dit vergde veel van mijn machine, die het in 2012 begaf. Toen heb ik een nieuwe machine gekocht en heb besloten dat ik nu eens “goed” wilde leren naaien. Zodoende kwam ik in contact met een Modevakschool in Emmen, waar ook een mogelijkheid was voor een opleiding tot coupeuse. Eigenlijk had ik geen idee wat het inhield, maar ik ging het gewoon doen. Mocht later blijken dat het toch niets voor mij was, kon ik altijd nog overgaan naar de gewone naailes.

Ik ben begonnen aan de opleiding lerares coupeuse en werd steeds enthousiaster. Ontzettend leuk om ergens naar toe te werken, er was altijd iets te doen. Tekenen, knippen, plakken, patronen uitwerken en uiteindelijk natuurlijk échte kledingstukken maken.

Als ik een examen met goed gevolg had afgelegd, kon ik niet wachten om weer met het volgende boek te beginnen. Uiteindelijk heb ik in oktober 2019 mijn examen voor lerares coupeuse afgerond.

In onze School

Lockmachine
Leslokaal
Patroon tekenen
Patroon & Stof
Recycle Workshop